top of page

DYNAMIC & MEDICAL BIKEFIT

Heb je tijdens het fietsen last van klachten (lage rug, nek-schouder, knie, zadel...) en wil je terug klachtenvrij fietsen? Streef je naar een optimalisatie van de fietspositie om klachten te voorkomen? Wil je je krachtefficiëntie opdrijven of een meer aerodynamische fietspositie bereiken?


Een bikefit bij MAX PERFORM kan beschreven worden als het streven naar een evenwicht tussen lichaam en fiets. Tijdens de bikefit wordt er rekening gehouden met 3 factoren: comfort, aerodynamica en krachtefficiëntie. Als kinesitherapeut ga ik vanuit een wetenschappelijke en professionele aanpak op zoek naar jouw optimale fietspositie. 


Na het doorlopen van een vraaggesprek voer ik een uitgebreide lichaamsscreening uit waarbij cruciale factoren zoals spierflexibiliteit, gewrichtsstijfheid, spanning van het neurogene systeem, stabiliteit van het lichaam, beenlengteverschil grondig geëvalueerd worden. Hiernaast voer ik een dynamische analyse van de fietspositie uit. Dit doe ik met behulp van hoekmetingen, bepaling van het center of gravity en videobeelden waarbij de lichaamspositie op de fiets wordt nagegaan.


Een ‘PRO BIKEFIT ALL-IN’ bij MAX PERFORM bestaat uit:

1. Intakegesprek

2. Uitgebreide lichaamsscreening

3. Opmeting huidige fietspositie

4. Analyse huidige fietspositie

5. Afstelling schoenplaatjes

6. Aanpassen + optimale afstelling fietspositie

7. Bespreking + verslag resultaten

8. Herevaluatie binnen de maand


Heb je nog vragen of zijn er eventuele onduidelijkheden? Stuur gerust een berichtje! 📩

IMG_1505.jpg
image00009.jpeg
image00011.jpeg
image00008.jpeg
image00001.jpeg
image00006.jpeg
image00010.jpeg
image00004.png
image00007.jpeg
image00002.jpeg
image00005.jpeg
bottom of page